Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 835g2524kcal149.6g404.9g8.3g89.3g
Vesi, vesijohtovesi 3340g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Naudanliha keskiarvo 418g638kcal80.6g0g35.1g0g
Sianliha keskiarvo 418g912kcal76.3g0g68g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10440g8254kcal618.2g829g223.6g185.4g
Valittu annoskoko5220g4127kcal309.1g414.5g111.8g92.7g
Annoskoko puolitettuna2610g2064kcal154.6g207.3g55.9g46.4g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019