Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl60g204kcal8.4g38.4g1.9g3.3g
Vehnänalkio, 0,25 dl13g40kcal3.6g4.1g1g1.7g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl25g225kcal0g0g25g0g
Rahka, valio75g49kcal7.5g3.2g0.2g0g
Mustikka metsä- 90g40kcal0.5g5.8g0.5g3g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 100g34kcal3.1g5g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1047g1899kcal74g212.2g80g16g
Valittu annoskoko524g950kcal37g106.1g40g8g
Annoskoko puolitettuna262g475kcal18.5g53.1g20g4g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558