Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g2568g1541kcal38.5g333.8g2.6g23.1g
Voi 385g2794kcal4.6g1.5g313.1g0g
Sipuli (kuorittu)257g69kcal3.3g12.3g0.5g4.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1027g339kcal33.9g50.3g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 385g1271kcal7.7g11.6g134.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 501g1718kcal51g350.5g6g17.5g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 103g111kcal8.1g16.7g0.6g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10476g15687kcal294.2g1553.4g915.2g94.4g
Valittu annoskoko5238g7843kcal147.1g776.7g457.6g47.2g
Annoskoko puolitettuna2619g3922kcal73.6g388.4g228.8g23.6g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258