Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 44g55kcal4.8g0.1g3.9g0g
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g13g39kcal2.3g5.1g1g2.3g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl65g241kcal7.8g48.1g1.4g2.3g
Leivinjauhe 3.8g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Neljänviljanhiutale 15g50kcal1.5g8.7g0.5g1.7g
Fariinisokeri18g71kcal0g17.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.5g5.5kcal0.1g1.2g0.1g0g
Rypsiöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 50g23kcal1.5g2.4g0.7g0g
Raparperi 250g84kcal1.7g13.7g0.2g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1048g1891kcal39.8g281.4g60.6g19.6g
Valittu annoskoko524g945kcal19.9g140.7g30.3g9.8g
Annoskoko puolitettuna262g473kcal10g70.4g15.2g4.9g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.8g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733