Samettinen kesäkurpitsakeitto

Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)

sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.

Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).

Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.

Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.

Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.

mukiin.

Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.

Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.

Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.

Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.

Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 374 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 400g121kcal5g19.2g0.8g6.8g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Voi 20g145kcal0.2g0.1g16.3g0g
Kesäkurpitsa zucchini 4000g722kcal22.4g100g16g28g
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g300g840kcal57g0g66g0g
Basilika, tuore 100g27kcal3.1g1.1g0.8g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10480g3754kcal178.6g247.4g200g73.6g
Valittu annoskoko5240g1877kcal89.3g123.7g100g36.8g
Annoskoko puolitettuna2620g939kcal44.7g61.9g50g18.4g
Arvot/100g100g36kcal1.7g2.4g1.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371015