Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g1786g607kcal3.6g126.8g5.4g32.1g
Voi (perinteinen meijerivoi)506g3646kcal0.5g0.5g405.1g0g
Sokeri666g2705kcal0g665.6g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g766g2758kcal99.6g536.3g16.1g28.3g
Leivinjauhe 17g29kcal0.9g6.3g0g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl666g2265kcal13.3g20g233.2g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g833g541kcal91.6g35g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10480g25103kcal419g2781g1324.6g121g
Valittu annoskoko5240g12552kcal209.5g1390.5g662.3g60.5g
Annoskoko puolitettuna2620g6276kcal104.8g695.3g331.2g30.3g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574