Puolukka-maustekakku

4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl ruokasoodaa
2 dl puolukkasurvosta
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl voisulaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Kaada joukkoon puolukkasurvos, munat, kerma ja voisula.

3. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, vian sen verran, että aineet tasoittuvat.

4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa 60-70 minuuttia.

Lähde: www. hs.fi/ruoka

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Thya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho (Sunnuntai), annos 65g1252g4382kcal150.2g888.9g26.3g37.6g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g1286g5017kcal2.6g1247.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g17g62kcal0.6g13.7g0.6g0g
Neilikka, annos 4g34g125kcal1.2g27.3g1.2g0g
Puolukkasurvos sokeroimaton 858g333kcal3.8g58.3g4.3g22.3g
Kananmuna kuorineen punnittu515g648kcal56.6g1.5g46.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 858g2831kcal17.2g25.7g300.1g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g429g3087kcal4.3g4.3g343g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10496g32970kcal473g4534.8g1443.6g119.8g
Valittu annoskoko5248g16485kcal236.5g2267.4g721.8g59.9g
Annoskoko puolitettuna2624g8242kcal118.3g1133.7g360.9g30g
Arvot/100g100g314kcal4.5g43.2g13.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128666