Porkkanakakku

Tämä resepti on lainattu Patalinnun blogista ja määrä on puolitettu alkuperäisreseptistä.

Kakku sopii 20 cm halkaisija kakkuvuokaan.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää joukkoon öljy.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (0,5 tl), mausteet, inkivääri (0,5tl), kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.

Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla käytössä 26cm irtopohjavuoka johon meni täydellisesti).

Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min.

Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

99362
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 150g49kcal0.9g8.4g0.3g3.8g
Mantelirouhe pirkka (Pirkka)45g270kcal9.5g3g24.3g3.2g
Kookoshiutale 3.3g22kcal0.3g0.2g2.1g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 55g189kcal5.6g38.5g0.7g1.9g
Ruokosokeri56g228kcal0g55.9g0g0g
Kananmuna, keitetty 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Ananasmurska (Euroshopper) 1 purkki38g21kcal0.1g5.3g0g0.5g
Rypsiöljy 34g299kcal0g0g33.8g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.1g3.5kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.5g5.5kcal0.1g1.2g0.1g0g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g75g192kcal4.4g2.4g17.9g0g
Tomusokeri 1dl=60g23g90kcal0g22.5g0g0g
Sitruunateejuomajauhe valmistamaton, makeutettu pikatee 0.8g2.9kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1050g2868kcal52.6g279.2g167g20.4g
Valittu annoskoko525g1434kcal26.3g139.6g83.5g10.2g
Annoskoko puolitettuna263g717kcal13.2g69.8g41.8g5.1g
Arvot/100g100g273kcal5g26.6g15.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272137