Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa109g19kcal0.4g2.7g0.7g0.8g
Miniluumutomaatti, annos 250g78g16kcal0.5g2.6g0.2g0g
Purjosipuli 63g14kcal1.1g1.5g0.1g1.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g63g18kcal0.4g3.7g0.1g1.6g
Maa-artisokka 125g57kcal0.6g10.2g0.2g5g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)63g38kcal0.6g2.8g2.5g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa25g75kcal5.7g0g5.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1050g471kcal18.6g47g19g17.4g
Valittu annoskoko525g235kcal9.3g23.5g9.5g8.7g
Annoskoko puolitettuna263g118kcal4.7g11.8g4.8g4.4g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288090