Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 244g80kcal1.5g13.6g0.5g6.2g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 175g133kcal3.3g27.1g0.4g1.8g
Sipuli (kuorittu)42g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.9g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Kasvisliemikuutio 4.6g14kcal0.4g0.6g1.1g0.1g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.3g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Basilika, kuivattu 0.6g1.6kcal0.1g0.1g0g0.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen42g14kcal1.4g2g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 13g22kcal1g0.3g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1050g564kcal17g93.4g8g19g
Valittu annoskoko525g282kcal8.5g46.7g4g9.5g
Annoskoko puolitettuna263g141kcal4.3g23.4g2g4.8g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242