Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton7.5g1.6kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)75g124kcal2.3g3g11.3g0g
Valkoviini kuiva 38g26kcal0.1g0.2g0g0g
Valkosipuli 3.8g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g225g81kcal2g16.6g0.7g7.9g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g7.5g68kcal0g0g7.5g0g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Broileri rintafile,maustamaton169g174kcal39g0g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1051g957kcal87.4g41.2g42.4g16.2g
Valittu annoskoko525g479kcal43.7g20.6g21.2g8.1g
Annoskoko puolitettuna263g239kcal21.9g10.3g10.6g4.1g
Arvot/100g100g91kcal8.3g3.9g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=291012