Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 125g59kcal2.3g9g1.2g1.6g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 5g15kcal0g3.7g0g0g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.7g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g50g155kcal6g36g1.4g6g
Pellavansiemenet, Pellavainen25g115kcal4.9g0.2g10.5g7.6g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g75g270kcal9.7g51.7g2.2g7.5g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g175g613kcal23.6g114.8g5.1g9.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1051g2512kcal93g430.8g47.6g64.6g
Valittu annoskoko526g1256kcal46.5g215.4g23.8g32.3g
Annoskoko puolitettuna263g628kcal23.3g107.7g11.9g16.2g
Arvot/100g100g239kcal8.8g41g4.5g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544