Täydellinen kasvissosekeitto II

3 kpl perunoita
3 kpl porkkanoita
1-2 kpl sipuleita
1 kpl valkosipulinkynsiä
2 kpl kasvisliemikuutioita
6 dl vettä
2 dl ruokakermaa
1 tl sokeria
valkopippuria
oliiviöljyä

Pese kasvikset ja kuori ne. Viipaloi porkkanat ja sipulit, lohko perunat ja pilko valkosipulinkynsi.

Kuullota porkkanat ja sipulit oliiviöljyssä.

Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja pilkottu valkosipulinkynsi.

Kiehuta seosta, kunnes kaikki osaset ovat kypsiä.

Tämän jälkeen soseuta seos ja lisää sen jälkeen ruokakerma ja mausteet.

Jos haluat ruokaan lisämakua, niin kannattaa kokeilla keiton maustamista esimerkiksi
oreganolla tai basilikalla.

Kiehauta keittoa ja tarjoile.

Tämän ruoan vahvikkeeksi sopii hyvin esimerkiksi patonki, jonka paistat ruoan kypsymistä odotellessa.

Jos haluat keittoon sakeutta lisää, niin sitä saat lisäämällä perunan määrää.

Resepti on löydetty Kotikokista.

Kerroin 1,14

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1298g779kcal19.5g168.7g1.3g11.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g560g157kcal3.4g33.3g1.1g14g
Sipuli (kuorittu)430g116kcal5.6g20.7g0.9g7.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g18kcal1.4g2.9g0.1g0.3g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g21g189kcal0g0g21g0g
Vesi2106g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g196g235kcal4.9g11.8g17.6g2.9g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g612g367kcal6.1g27.5g24.5g3.7g
Sokeri 11g43kcal0g10.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10500g3807kcal81.8g550.8g133g79.8g
Valittu annoskoko5250g1904kcal40.9g275.4g66.5g39.9g
Annoskoko puolitettuna2625g952kcal20.5g137.7g33.3g20g
Arvot/100g100g36kcal0.8g5.2g1.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322835