Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu480g605kcal52.8g1.4g43.2g0g
Sokeri 1020g4140kcal0g1019g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos1260g4284kcal31.5g1020.6g6.3g0g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g600g4320kcal6g6g480g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 800g688kcal24.8g35.2g48g0g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.5g0g
Sokeri 168g682kcal0g167.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g16g58kcal0.6g12.7g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10504g30707kcal290.6g4652g1201.2g0.4g
Valittu annoskoko5252g15353kcal145.3g2326g600.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna2626g7677kcal72.7g1163g300.3g0.1g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813