Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green400g1300kcal96g196g4g48g
Peruna, vanha, kuorittu 1200g914kcal22.6g186g2.4g12g
Porkkana 520g170kcal3.2g28.9g1g13.3g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g2000g700kcal32g138g2g28g
Valkosipuli 80g87kcal6.3g13g0.5g1.7g
Oliiviöljy 56g495kcal0g0g56g0g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g400g1472kcal104.8g236.8g10g34.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10512g10275kcal529.8g1597.4g151.8g275.6g
Valittu annoskoko5256g5137kcal264.9g798.7g75.9g137.8g
Annoskoko puolitettuna2628g2569kcal132.5g399.4g38g68.9g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=163313