Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g675g3147kcal61.5g351.2g162.1g0g
Katkarapu 600g411kcal86.7g0g6.6g0g
Kesäkurpitsa901g153kcal3.6g22.5g5.4g6.3g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g150g83kcal4.7g9.6g3g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 600g160kcal19.8g18.6g0g0g
Kananmuna, keitetty 330g471kcal41.3g1g33.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 195g670kcal19.9g136.6g2.3g6.8g
Rypsiöljy 81g717kcal0g0g81g0g
Mineraalisuola keskiarvo 90g1.1kcal0.3g0g0g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Valkopippuri 6g17kcal0.6g2.5g0.1g1.6g
Parmesan formaggio da pasta120g549kcal48g0g39.6g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g1501g3902kcal450.3g30g225.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10512g20593kcal1474.8g1148.6g1118.4g32.6g
Valittu annoskoko5256g10296kcal737.4g574.3g559.2g16.3g
Annoskoko puolitettuna2628g5148kcal368.7g287.2g279.6g8.2g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=188196