Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2168g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g45g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 145g436kcal0.1g107.1g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g7.2g26kcal3.3g2.9g0.4g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1590g4834kcal139.1g880.9g30.2g221g
Vehnäjauho puolikarkea 940g3224kcal95.7g657.7g11.3g32.9g
Auringonkukansiemen 361g2146kcal83.1g45.5g178.9g21.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10512g21331kcal642.6g3388.2g441.6g551.2g
Valittu annoskoko5256g10666kcal321.3g1694.1g220.8g275.6g
Annoskoko puolitettuna2628g5333kcal160.7g847.1g110.4g137.8g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525