Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt125g58kcal4g6g1.9g0g
Hiiva, 50g13g7.6kcal1.6g0.1g0.1g0g
Sokeri 35g142kcal0g35g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.5g7.8kcal0.3g1.5g0.2g0.7g
Kananmuna 50g(kpl)13g16kcal1.4g0g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 275g944kcal28g192.5g3.3g9.6g
Voi 38g272kcal0.4g0.1g30.5g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g25g80kcal4.2g11.5g1.9g4.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1053g3053kcal79.8g493.4g78g29.4g
Valittu annoskoko526g1526kcal39.9g246.7g39g14.7g
Annoskoko puolitettuna263g763kcal20g123.4g19.5g7.4g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726