Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 219g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g88g25kcal0.5g5.2g0.2g2.2g
Kesäkurpitsa zucchini 95g17kcal0.5g2.4g0.4g0.7g
Sipuli 58g18kcal0.7g2.8g0.1g1g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 22g61kcal0.4g0.7g6.1g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 42g56kcal3.6g7.4g0.8g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1054g382kcal11.6g37.4g18.2g12g
Valittu annoskoko527g191kcal5.8g18.7g9.1g6g
Annoskoko puolitettuna263g96kcal2.9g9.4g4.6g3g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.5g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142906