Helppo kauraleseleipä

HELPPO KAURALESELEIPÄ

(1 leipä)

Ainekset:

5 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl Pirkka Luomu -kauraleseitä
1 tl suolaa
1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
3 dl vettä
1 kananmuna

Voiteluun:
1/2 dl vettä
1 rkl siirappia

1. Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta).

Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna.

Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.

2. Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle.

Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla.

Anna kohota vielä 1/2 tuntia.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

3. Valmista siirappiseos.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi.

Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia.

Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.

Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiivaleipävehnäjauho 513g1672kcal62.2g304.7g14.4g28.2g
Kauralese 224g806kcal40.3g102.1g17.2g39.2g
Ruokasuola jodioitu 12g0.3kcal0.1g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g21g74kcal9.2g8.2g1.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 560g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 112g141kcal12.3g0.3g10.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 93g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 3730g11245kcal3.7g2763.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10528g27874kcal255.6g6358.4g85.8g134.8g
Valittu annoskoko5264g13937kcal127.8g3179.2g42.9g67.4g
Annoskoko puolitettuna2632g6969kcal63.9g1589.6g21.5g33.7g
Arvot/100g100g265kcal2.4g60.4g0.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140230