Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1227g8902kcal14.6g4.9g997.7g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 113g459kcal3.4g109.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 953g1196kcal104.8g2.5g85.9g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g1292g7751kcal310g85.3g697.6g0g
Leivinjauhe 32g57kcal1.7g12.2g0g0.2g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 824g2719kcal16.5g24.7g288.2g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl145g930kcal20.3g4.9g91.6g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g678g1058kcal2.7g257.7g2g5.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10528g46143kcal948g1003.6g4326g11.2g
Valittu annoskoko5264g23072kcal474g501.8g2163g5.6g
Annoskoko puolitettuna2632g11536kcal237g250.9g1081.5g2.8g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223