Gluteeniton omenapiirakka (uunipellillinen)

PIIRAKKA:
------------
- 3 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 1 prk kermaviiliä tai ranskankermaa
- 5-6 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl tai 100g leivontamargariinia tms. rasvaa
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 dl sokerijuurikaskuitua (ei pakollinen, mutta tuo piirakkaan kuituja, vahvemman rakenteen, ja vähentää hieman makeutta.)

TÄYTE:
-------
- 3-4 keskikokoista omenaa (erityisesti happamat omenat sopivat piirakkaan)
- kanelia

MURUSEOS:
--------------
- 1 dl sokeria
- 1 dl jauhoseosta
- leivontarasvaa

OHJE:
-------
Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään.

Sekoita erillisessä astiassa kuivat aineet keskenään (jauhot, sokeri, leivinjauhe, sokerijuurikaskuitu).

Ala lisätä kananmuna-sokeriseokseen vähitellen leivontarasvaa, kermaviiliä/ranskankermaa ja kuivien aineiden seosta.

Sekoita välillä.

Sekoita seos lopulta tasaiseksi.

Levitä leivinpaperi uuninpannulle ja kaada seos nuolijan avulla tasaiseksi kerrokseksi.

Käytä mieluiten syvää uuninpannua jos mahdollista, sillä leivinjauheen ansiosta piirakka kohoaa noin 2 cm + korkuiseksi.

Kuori omenat ja viipaloi ne. Lisää omenaviipaleet pohjan päälle.

Ripottele omenaviipaleiden päälle haluamasi määrä kanelia.

Tee muruseos sekoittamalla 1 dl sokeria ja 1 dl vehnäjauhoa.

Lisää vähitellen leivontarasvaa seuraten muruseoksen rakennetta, jotta seoksesta ei tulisi liian juoksevaa tai takertuvaa.

Kun muruseos on valmis, ripottele sitä tasaisesti piirakan päälle.

Paista 200 C noin 30 minuuttia.

Tarjoile vaikka vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, omega, kuoreton 463g642kcal57.8g1.4g45.3g0g
Sokeri 995g4040kcal0g994.3g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g841g2944kcal29.4g681.3g8.4g25.2g
Leivinjauhe 42g74kcal2.2g15.9g0g0.2g
Kevyt kermaviili (Rainbow), annos 200g561g477kcal17.4g25.8g33.6g0g
Omena, keskikokoinen 200g1682g572kcal3.4g119.4g5g30.3g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 400g2838kcal3g1.6g319.6g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g280g168kcal25.2g15.4g1.4g204.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10528g23508kcal276.8g3710.2g826.6g520.8g
Valittu annoskoko5264g11754kcal138.4g1855.1g413.3g260.4g
Annoskoko puolitettuna2632g5877kcal69.2g927.6g206.7g130.2g
Arvot/100g100g223kcal2.6g35.2g7.9g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=414484