Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g19g75kcal0g18.8g0g0g
Liivatelehti, gelatiini0.9g3.3kcal0.8g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g63g16kcal0.9g2.9g0.2g2.3g
Vaahtoutuva vaniljakastike78g125kcal3.8g12.5g7g0.2g
Vispikerma, Pirkka 2 dl78g266kcal1.6g2.1g28.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu85g107kcal9.4g0.3g7.7g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta25g92kcal3.3g17.8g0.5g0.9g
Fariinisokeri63g254kcal0g62.5g0g0g
Voi 39g284kcal0.5g0.2g31.8g0g
Suklaa tumma 78g404kcal3g41.6g24.2g4.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1058g3249kcal46.6g317.4g199g15g
Valittu annoskoko529g1624kcal23.3g158.7g99.5g7.5g
Annoskoko puolitettuna264g812kcal11.7g79.4g49.8g3.8g
Arvot/100g100g307kcal4.4g30g18.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100551