Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 11g93kcal0g0g10.5g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha150g249kcal28.5g0g15g0g
Sipuli 37g11kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Mustapippuri 0.7g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Paprikajauhe 0.7g2.4kcal0.1g0.1g0.1g0.3g
Täysjyväriisi 64g213kcal3.9g45.4g0.4g4.7g
Lihaliemijauhe/tiiviste 3.7g11kcal0.4g0.6g0.8g0g
Vesi187g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 75g77kcal2.6g13.5g0.8g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1057g1317kcal72.2g123.4g55.4g16g
Valittu annoskoko529g659kcal36.1g61.7g27.7g8g
Annoskoko puolitettuna264g329kcal18.1g30.9g13.9g4g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139316