Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 3982g3017kcal74.5g614g8g39.8g
Kananmuna kuoreton 438g625kcal54.8g1.3g44.9g0g
Korppujauho 239g875kcal25.1g178.9g2.5g12.7g
Rypsiöljy 159g1409kcal0g0g159.3g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 319g2148kcal85.6g22g184.8g39.2g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g120g72kcal11.9g20.7g4.8g87.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10560g16289kcal503.8g1673.8g808.6g357.8g
Valittu annoskoko5280g8145kcal251.9g836.9g404.3g178.9g
Annoskoko puolitettuna2640g4072kcal126g418.5g202.2g89.5g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.9g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129417