Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2332g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis2498g2798kcal549.7g0g75g0g
Voi, 1 tl, 5 g67g486kcal0.7g0.7g53.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 83g286kcal8.5g58.3g1g2.9g
Sipuli (kuorittu)183g50kcal2.4g8.8g0.4g3.1g
Ketsuppi, Heinz117g120kcal1g28.1g0.1g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10560g7480kcal1124.6g191.8g259.6g14.8g
Valittu annoskoko5280g3740kcal562.3g95.9g129.8g7.4g
Annoskoko puolitettuna2640g1870kcal281.2g48g64.9g3.7g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134079