Spagettivuoka

1. Keitä pätkittyä spagettia runsaassa, kiehuvassa ja suolalla maustetussa vedessä, jossa on hieman öljyä.

Keittoaika on noin 6 - 7 minuuttia.

Valuta, mutta älä aivan kuivaksi.

2. Kiehauta pannulla kuumassa rasvassa hienonnettu sipuli.

Siirrä sipuli lautaselle.

Ruskista jauheliha.

Yhdistä sipuliruskistettuun jauhelihaan.

Kaada pannulle tomaattimurska ja mausteet.

Hauduta kastiketta noin 5 minuuttia.

3. Sulata juustokastiketta varten rasva kattilassa.

Sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta ne rasvassa.

Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kylmä maito koko ajan sekoittaen.

Siirrä kattilauudelleen levylle ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.

Mausta suolalla ja paprikajauheella.

Lisää juustoraaste.

4. Voitele noin 2 litran kokoinen vuoka ja kaada vuorotellen kerroksittain jauheliha-tomaattikastiketta ja spagettia vuokaan niin, että päällimmäiseksi tulee ohut spagettikerros.

Kaada juustokastike vuokaan.

5. Kypsennä 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Tarjoa ruoan lisäkkeenä tuoretta salaattia ja etikkapunajuuria tai maustekurkkuja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 440 grammaa

Reyahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyväspagetti (Rainbow), annos 100g600g2009kcal78g407.9g9g38.4g
Tomaattimurska (Euro shopper)1500g450kcal15g60g6g3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha750g1245kcal142.5g0g75g0g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Rypsiöljy 122g1074kcal0g0g121.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 120g412kcal12.2g84g1.4g4.2g
Juusto, keskiarvo 240g840kcal60.1g0.6g66.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen900g297kcal29.7g44.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 900g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10560g12733kcal678.8g1207.6g559.4g96.2g
Valittu annoskoko5280g6367kcal339.4g603.8g279.7g48.1g
Annoskoko puolitettuna2640g3183kcal169.7g301.9g139.9g24.1g
Arvot/100g100g121kcal6.4g11.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146070