Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 667g2288kcal68g466.8g8g23.3g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl667g2267kcal93.4g373.5g44.7g73.4g
Leivinjauhe 17g29kcal0.9g6.3g0g0.1g
Suola, annos 3g8.3g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)333g153kcal10.7g16g5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka150g1320kcal0g0g150g0g
Sipuli (kuorittu)333g90kcal4.3g16g0.7g5.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g27g28kcal2.1g4.3g0.2g0.5g
Porkkana 834g273kcal5.2g46.3g1.7g21.3g
Palsternakka 500g318kcal2.5g59g2g22.5g
Sellerimuhennos 333g188kcal7.4g24.1g6g5.9g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka50g440kcal0g0g50g0g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Timjami 3.3g9kcal0.3g0.9g0.2g1.2g
Oregano, kuivattu 3.3g10kcal0.4g0.7g0.3g1.4g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3.3g9kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g333g984kcal110g4.3g56.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10560g16815kcal611.2g2039g651.2g312.4g
Valittu annoskoko5280g8407kcal305.6g1019.5g325.6g156.2g
Annoskoko puolitettuna2640g4204kcal152.8g509.8g162.8g78.1g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388323