Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1351g519kcal13.5g93.2g2.7g33.8g
Nauris 676g185kcal6.8g28.4g2g12.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g383g103kcal5g18.4g0.8g6.5g
Valkosipuli 45g49kcal3.6g7.3g0.3g0.9g
Rypsiöljy 126g1115kcal0g0g126.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 2252g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 450g1249kcal9g13.5g126.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10566g6440kcal75.8g321.6g516g108g
Valittu annoskoko5283g3220kcal37.9g160.8g258g54g
Annoskoko puolitettuna2642g1610kcal19g80.4g129g27g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683