Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g69g19kcal0.4g4.1g0.1g1.7g
Sipuli (kuorittu)68g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Pekoni rasvainen 23g85kcal2.7g0g8.3g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)4.9g35kcal0g0g3.9g0g
Hirvenliha 105g118kcal22.2g0g3.2g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 125g53kcal0.5g5.1g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 45g176kcal1g1g18.9g0g
Lihaliemi laimennettu 75g14kcal0g2.3g0.5g0g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g7.5g27kcal1g5.3g0.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1059g1108kcal58.6g44.4g70.4g6.6g
Valittu annoskoko530g554kcal29.3g22.2g35.2g3.3g
Annoskoko puolitettuna265g277kcal14.7g11.1g17.6g1.7g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84565