Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)1676g2112kcal184.4g5g150.8g0g
Sokeri 712g2891kcal0g711.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 817g2804kcal83.3g571.9g9.8g28.6g
Leivinjauhe 42g74kcal2.2g15.8g0g0.2g
Vesi140g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl559g1900kcal11.2g16.8g195.5g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 1117g898kcal4.8g191.8g1.9g18.1g
Sitruunamehu, laimentamaton140g29kcal0.4g2.2g0g0.1g
Sokeri 56g227kcal0g55.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g34g134kcal0g33.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10584g22136kcal572.6g3208.2g716g94g
Valittu annoskoko5292g11068kcal286.3g1604.1g358g47g
Annoskoko puolitettuna2646g5534kcal143.2g802.1g179g23.5g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148