Hollandaise

Laakerinlehti
1/4 tl mustapippureita (kokonaisia)
1/2 rkl vettä

Etikka, laakerinlehti, pippurit ja vesi kasariin.

Kuumenna kuplivaksi ja keitä kokoon niin, että puolet jää jäljelle.

Munankeltuaiset kulhoon ja vesihauteeseen.

Etikkaseos siivilöitynä perään.

Vatkaa voikuutiot yksitellen mukaan.

Suolaa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 53 grammaa

Harzam
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)35g254kcal0g0g28.3g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 10g29kcal1.6g0g2.5g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)7.6g1.5kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana106g569kcal3.2g1g61.6g0g
Valittu annoskoko53g285kcal1.6g0.5g30.8g0g
Annoskoko puolitettuna27g142kcal0.8g0.3g15.4g0g
Arvot/100g100g537kcal3g0.9g58.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=67435