Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 1.7g6.2kcal0.2g0.9g0.1g0.2g
Vehnälese 1.7g3.8kcal0.2g0.3g0.1g0.6g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Hermesetas-jauhe0.5g1.4kcal0g0.3g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 2.3g3.3kcal0.3g0g0.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen4.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.2g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton0.8g2.7kcal0.2g0.1g0.2g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.1g7kcal0g1.7g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen27g8.9kcal0.9g1.3g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g8.3g13kcal0.4g1.3g0.7g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 2.9g1.2kcal0.3g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini0.5g1.9kcal0.5g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana106g108kcal6.2g13.4g2.6g2.4g
Valittu annoskoko53g54kcal3.1g6.7g1.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna27g27kcal1.6g3.4g0.7g0.6g
Arvot/100g100g102kcal5.8g12.6g2.5g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258