Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 5g36kcal0.1g0g4.1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai10g36kcal1.2g7.4g0.2g0.3g
Sokeri 5.1g21kcal0g5.1g0g0g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ruokasooda 0.2g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 4g1.2kcal0.1g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.1g1.6kcal0.1g0g0.1g0g
Raparperi 12g4kcal0.1g0.7g0g0.2g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 4g5.3kcal0.1g0.1g0.5g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g5g3kcal0.5g0.2g0g0g
Sokeri 3.4g14kcal0g3.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 2.2g3.1kcal0.3g0g0.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana106g255kcal5g35.2g10.2g1g
Valittu annoskoko53g128kcal2.5g17.6g5.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna27g64kcal1.3g8.8g2.6g0.3g
Arvot/100g100g240kcal4.7g33.1g9.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574