Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 25g6kcal0.5g0.6g0.1g0.6g
Kuohukerma,valio,2dl13g43kcal0.2g0.4g4.4g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 7.5g22kcal1.4g0.2g1.8g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]5g17kcal1.4g0g1.2g0g
Sipuli (kuorittu)3.4g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana107g176kcal7g2.8g15g1.4g
Valittu annoskoko53g88kcal3.5g1.4g7.5g0.7g
Annoskoko puolitettuna27g44kcal1.8g0.7g3.8g0.4g
Arvot/100g100g165kcal6.6g2.6g14g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502