Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 7.5g9kcal0.8g0g0.7g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.3g25kcal0.7g5.1g0.1g0.3g
Voi 2.5g18kcal0g0g2g0g
Maito,kevyt (valio) 100g3.8g1.7kcal0.1g0.2g0.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 5g6.6kcal0.1g0.2g0.6g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g5g2.9kcal0.4g0.2g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 11g4kcal0g0.8g0g0.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana107g225kcal4.2g34.8g7g1g
Valittu annoskoko54g112kcal2.1g17.4g3.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna27g56kcal1.1g8.7g1.8g0.3g
Arvot/100g100g210kcal3.9g32.5g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748