Rahkatorttu (persikkaa sisällä)

Voitele tasapohjainen irtopohjavuoka, halk.

noin 25cm.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna vatkaten joukkoon.

lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Laita kylmään huilimaan täytteen teon ajaksi.

Viipaloi valutetut persikat ohuemmiksi siivuiksi.

Sekoita täytteen ainekset kermaa lukuunottamatta keskenään, sitruunasta mukaan myös raastettu kuori.

Levitä pohjan päälle persikkaviipaleet.

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita se varoen muun täytteen joukkoon.

Kaada täyte persikoiden päälle.

Paista 50-60min. 175 asteessa.

Anna tortun jäähtyä kunnolla ennen vuuan reunojen irroittamista ja lautaselle siirtelyä.

Säilytä jääkaapissa.

Persikat voi jättää pois tai korvata ne muulla mieleisellä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Sokeri 2.7g11kcal0g2.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.7g2.5kcal0.2g0g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.1g17kcal0.5g3.6g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0.3%16g10kcal1.7g0.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 5.2g7.4kcal0.6g0g0.5g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml1.6g0.3kcal0.1g0g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.6g2.1kcal0g0.5g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g6.2g21kcal0.1g0.2g2.2g0g
Persikkasäilyke sokeriliemessä 11g7.7kcal0.1g1.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana107g208kcal6.6g19.6g11g0.6g
Valittu annoskoko54g104kcal3.3g9.8g5.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna27g52kcal1.7g4.9g2.8g0.2g
Arvot/100g100g194kcal6.2g18.3g10.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=422284