Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 15g50kcal1.5g10.2g0.2g0.5g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 6.2g44kcal0g0g5g0g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Sokeri3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 15g4.5kcal0.4g0.5g0g0g
Puolukka 6.2g2.4kcal0g0.4g0g0.2g
Raparperi 5g1.7kcal0g0.3g0g0.1g
Vesi2.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana107g238kcal3.8g30.6g10.4g1.6g
Valittu annoskoko54g119kcal1.9g15.3g5.2g0.8g
Annoskoko puolitettuna27g60kcal1g7.7g2.6g0.4g
Arvot/100g100g222kcal3.5g28.5g9.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068