Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 50g362kcal0.6g0.2g40.6g0g
Vehnäjauho, sunnuntai104g363kcal12.5g73.7g2.2g3.1g
Sokeri 51g207kcal0g50.9g0g0g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Ruokasooda 2g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 40g12kcal1.1g1.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Raparperi 120g40kcal0.8g6.6g0.1g1.7g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 40g53kcal1.1g1.3g4.8g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g50g30kcal5g2.1g0.1g0g
Sokeri 34g138kcal0g33.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 22g31kcal2.7g0.1g2.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1060g2550kcal50.6g352g102.4g9.6g
Valittu annoskoko530g1275kcal25.3g176g51.2g4.8g
Annoskoko puolitettuna265g638kcal12.7g88g25.6g2.4g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574