Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 100g319kcal24.4g45.7g1.9g8.9g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Sipuli 15g4.5kcal0.2g0.7g0g0.3g
Pinaatti 38g5kcal0.6g0.1g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1060g700kcal50.4g93g9g19.4g
Valittu annoskoko530g350kcal25.2g46.5g4.5g9.7g
Annoskoko puolitettuna265g175kcal12.6g23.3g2.3g4.9g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.8g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385