Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 17g62kcal2.4g9.5g1.2g1.7g
Vehnälese 17g38kcal2.2g2.6g0.7g6.2g
Leivinjauhe 2.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Hermesetas-jauhe5g14kcal0.1g2.8g0g2g
Kananmuna kuoreton 23g33kcal2.9g0.1g2.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen42g14kcal1.4g2g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g4.2g12kcal0g2.3g0g1.7g
Vanilliinisokeri, teelusikka3.3g13kcal0g3.3g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton8.3g27kcal1.9g0.9g1.7g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 21g70kcal0g17g0g0.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen271g89kcal8.9g13.3g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g83g133kcal3.6g13.3g7.2g0.2g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 29g12kcal2.9g0.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini5.4g19kcal4.6g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1060g1080kcal62g136g26.2g24.2g
Valittu annoskoko530g540kcal31g68g13.1g12.1g
Annoskoko puolitettuna265g270kcal15.5g34g6.6g6.1g
Arvot/100g100g102kcal5.8g12.8g2.5g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258