Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g74g15kcal0.4g2.8g0.2g1g
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g44g12kcal0.3g2.6g0.1g1.1g
Lehtiselleri 44g5.6kcal0.5g0.5g0.1g0.4g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g5.5g4.9kcal0.2g0.2g0.4g0g
Hauki 44g37kcal8g0g0.5g0g
Katkarapu 44g30kcal6.3g0g0.5g0g
Vesi219g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)6.6g14kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl22g74kcal0.4g0.7g7.7g0g
Pekoni rasvainen 6.6g25kcal0.8g0g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1061g447kcal34.4g15.6g23.8g5.8g
Valittu annoskoko530g223kcal17.2g7.8g11.9g2.9g
Annoskoko puolitettuna265g112kcal8.6g3.9g6g1.5g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=407000