Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 122g419kcal12.4g85.4g1.5g4.3g
Sokeri 64g259kcal0g63.7g0g0g
Leivinjauhe 4.7g8.2kcal0.2g1.8g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki75g42kcal6.4g3.8g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 62g88kcal7.7g0.2g6.3g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g150g126kcal1.7g27.5g0.6g2.7g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 54g379kcal0.2g0g42.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1062g2642kcal57.2g364.8g102.8g14g
Valittu annoskoko531g1321kcal28.6g182.4g51.4g7g
Annoskoko puolitettuna266g661kcal14.3g91.2g25.7g3.5g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596