Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali190g40kcal2.3g6.4g0.4g4g
Porkkana, keskikokoinen 65g54g15kcal0.3g3.2g0.1g1.4g
Sipuli (käsittelemätön)54g15kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g150g255kcal30g0g15g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen7.5g30kcal0.5g0.2g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1062g710kcal67.6g24.8g37.2g12.6g
Valittu annoskoko531g355kcal33.8g12.4g18.6g6.3g
Annoskoko puolitettuna266g178kcal16.9g6.2g9.3g3.2g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241