Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g56g107kcal1.4g2.3g10.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 113g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)6.8g20kcal0.6g0.7g1.6g0g
Tomaattipyree, Pirkka30g25kcal1g5.7g0.3g0.3g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 19g8kcal0.6g0.9g0.2g0g
Valkoviini makea 45g44kcal0.1g2.7g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 150g332kcal26.3g0g25.5g0g
Persilja 0.8g0.2kcal0g0g0g0.1g
Porkkana 53g17kcal0.3g2.9g0.1g1.3g
Lehtiselleri 11g1.4kcal0.1g0.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Oliiviöljy 5.3g47kcal0g0g5.3g0g
Voi 11g82kcal0.1g0g9.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1063g1383kcal61.8g33.6g106g4.8g
Valittu annoskoko531g692kcal30.9g16.8g53g2.4g
Annoskoko puolitettuna266g346kcal15.5g8.4g26.5g1.2g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165