Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 500g3627kcal6g2g406.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1040g3640kcal124.8g738.4g21.8g31.2g
Sokeri 510g2070kcal0g509.5g0g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Ruokasooda 20g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g20g80kcal0g19.8g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 400g120kcal11.5g14.4g0.4g0g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.7g0.3g11.3g0g
Raparperi 1200g404kcal8.3g66g1.2g16.8g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 400g529kcal10.5g12.8g48g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g500g300kcal50g21.5g1.5g0g
Sokeri 340g1380kcal0g339.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g30g120kcal0g29.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10620g25553kcal506.6g3524.8g1026.6g96.2g
Valittu annoskoko5310g12777kcal253.3g1762.4g513.3g48.1g
Annoskoko puolitettuna2655g6388kcal126.7g881.2g256.7g24.1g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574