Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2790g9574kcal284.3g1953.1g33.5g97.7g
Vesi2146g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g27g97kcal12.1g10.7g1.6g0g
Kauralese 322g1159kcal57.9g146.8g24.8g56.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10624g21658kcal708.6g4221.2g119.8g308g
Valittu annoskoko5312g10829kcal354.3g2110.6g59.9g154g
Annoskoko puolitettuna2656g5415kcal177.2g1055.3g30g77g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248