Savulohilaatikko

HUOM: KALAN TULEE OLLA VALMIIKSI SAVUSTETTUA! Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pane uunivuokaan ohueksi viipaloidut perunat, ohutkuoriset kesäperunat hyvin pestyinä kuorineen ja talviperunat ohuesti kuorittuina.

Kuumenna öljy keskilämmöllä paistinpannussa ja lisää sipuliviipaleet.

Kypsennä niitä sekoittaen viisi minuuttia tai kunnes sipulit pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

Lisää pannuun 1/2 dl vettä ja kiehauta.

Kaada sipuliviipaleet nesteineen uunivuokaan perunoiden päälle ja sekoita.

Lisää vuokaan kalakuutiot ja tillisilppu.

Sekoita ja paina seos kämmenellä pinnalta tasaiseksi.

Vatkaa maito ja kananmunat sekaisin.

Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.

Kaada liemi peruna-kala-seoksen päälle ja paina kämmenellä tasaiseksi niin, että palat peittyvät melkein kokonaan.

Lisää hiukan vettä, jos tarpeen.

Kypsennä laatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai kunnes sen pinta on hiukan ruskea ja neste hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 443 grammaa

Jolipepo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g2098g1259kcal31.5g272.8g2.1g18.9g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl30g270kcal0g0g30g0g
Kirjolohifilee 899g1487kcal150.6g0g98.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1499g495kcal49.5g73.4g0g0g
Kananmuna, keitetty 480g684kcal59.9g1.4g49.2g0g
Tilli, tuore 9g2.7kcal0.3g0.1g0.1g0.2g
Valkopippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10632g8564kcal591.8g725.4g361.8g49.2g
Valittu annoskoko5316g4282kcal295.9g362.7g180.9g24.6g
Annoskoko puolitettuna2658g2141kcal148g181.4g90.5g12.3g
Arvot/100g100g81kcal5.6g6.8g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276921