Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 255g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g33g104kcal3.7g19.8g0.9g3.9g
Siirappi 4.6g14kcal0g3.4g0g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 6.3g18kcal0.9g1.6g0.3g2.4g
Vehnälese 7g16kcal0.9g1.1g0.3g2.6g
Ruisjauho (Rainbow)23g74kcal2.3g14.6g0.5g3.2g
Vehnäjauho puolikarkea 196g672kcal20g137.1g2.4g6.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.2g47kcal0g0g5.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1064g1889kcal55.6g355.2g19.2g38g
Valittu annoskoko532g945kcal27.8g177.6g9.6g19g
Annoskoko puolitettuna266g472kcal13.9g88.8g4.8g9.5g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885