Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 50g350kcal0.3g0g39.4g0g
Hunaja 93g309kcal0.5g75.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 73g105kcal9.2g0.2g7.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 87g298kcal8.8g60.7g1g3g
Leivinjauhe 6.7g12kcal0.3g2.5g0g0g
Hasselpähkinä 22g140kcal3.1g0.7g13.2g3.8g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 200g71kcal0.3g14.2g0.2g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1064g2567kcal45g307.6g122.6g21.6g
Valittu annoskoko532g1283kcal22.5g153.8g61.3g10.8g
Annoskoko puolitettuna266g642kcal11.3g76.9g30.7g5.4g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623